2022-03-10

Automatisering af lager og logistik – lineære produkter

Lagerautomation

I lager- og logistiksektoren måles effektivitet ofte i form af produktivitet, pålidelighed, ydeevne og sikkerhed. Manuelle operationer bliver i stigende grad erstattet af automatiserede processer. Produkter til lineær bevægelse findes mange forskellige steder og i mange forskellige former.

Øget e-handel stiller nye krav

I takt med at e-handelssektoren vokser hurtigt, øges kravene også til lager- og logistiksektoren.

Virksomhederne ønsker at få så meget ud af deres lagre som muligt og derfor er lagerautomatisering i dag mere aktuelt end tidligere. Automatiserede lagre kan spare op til 80 % af gulvarealet ved at bygge i højden. Fleksibiliteten øges, når varer håndteres af højhastighedsrobotter i modulære systemer, der er nemme at udvide og ændre. Den øgede automatisering baner vejen for et større behov for forskellige lineære løsninger.

Den lineære enhed, en effektiv medarbejder i dit lager

Lineære enheder med remtræk har ofte en meget høj ydeevne med hensyn til bæreevne, hastighed, acceleration og god beskyttelse mod ydre forurening. Det er en fremragende løsning til f.eks. pallehåndtering og aflæsning og pålæsning.

Lineære enheder med kuglespindel sikrer høj præcision og positionering. Det gør dem velegnede til fyldning, trykning og mærkning/etikettering.

Der findes specielle lineære enheder, der er tilpasset til renrum. De er konstrueret til ikke at udsende partikler, der forurener miljøet. Særlige tætninger og det vakuum, der genereres inde i enheden, forhindrer partikler i at sprede sig i det miljø den lineære enhed er monteret i. Disse lineære enheder er fremstillet af rustfrit stål med en speciel overfladebehandling, der sikrer lav partikelemission. Der anvendes også smøremidler, der er egnede til renrum og vakuum.

Kit C-rail

Skræddersyede teleskopskinner med høj bæreevne

Teleskopskinner forekommer i alt fra industrielle lagre, der håndterer meget tunge belastninger, til lagre, der håndterer små farmaceutiske produkter. De indgår i standardlagre med reolsystemer, i såkaldte højlagrer og i automatiske lagresystemer til mindre komponenter.

De bruges bl.a. til funktioner, hvor skuffer skal trækkes ud og ind, og til at flytte f.eks. skydedøre til siden. De forskellige anvendelsesområder skaber behov for mange forskellige typer teleskopskinner. Her kan det betale sig at finde en leverandør med et bredt sortiment. De egenskaber, der er efterspurgte, er bl.a.:

  • Høj bæreevne
  • Høj præcision
  • Selvjusterende systemer, som kompenserer for vinkel- og parallelitetsfejl
  • Vibrationsmodstand

Det er også en stor fordel, hvis din leverandør er i stand til at tilpasse teleskopskinnerne nøjagtigt til dine behov. Hvis der er et lokalt værksted til rådighed, letter det ofte kommunikationen og leveringen.

Linear Applications

Fortæl en ven eller kollega: