2022-04-21

Enkle komponenter til vanskelige applikationer

Ketchupmaskin_c-skena

Nogle lineære produkter kan virke komplekse og sofistikerede, men der findes også enklere komponenter, som løser mange problemer med lineær bevægelse. En af disse er lineære føringer, som består af vogne med ruller, der kører i en c-formet skinne. Deres enkle konstruktion og kompakte størrelse betyder, at de er modstandsdygtige over for snavs, har lav friktion og ofte er støjsvage. En anden fordel ved lineære rullelejer er, at de ofte er en prisbillig løsning.

Industrimaskiner

Lineære føringer med ruller anvendes i bred udstrækning i industrien, f.eks. til låger i pakkemaskiner eller til justering af komponenter i fyldnings- og lukkemaskiner. Da denne type maskiner ofte anvendes i fødevareindustrien, hvor hygiejne- og rengøringskravene er høje, skal der vælges materialer, der kan tåle at blive skyllet og rengjort. Galvaniseret stål er almindeligt, men rustfrit stål er en bedre løsning, hvis applikationen skal udsættes for vand, snavs, temperaturudsving eller høje temperaturer. Valg af det rigtige materiale forlænges ikke kun komponenternes levetid betydeligt, men gør det også nemmere at rengøre og vedligeholde dem. Kontakt din leverandør, hvis du er usikker på, hvilket materiale der er bedst til din anvendelse.

C-rail_DK-3Mekanisk udstyr

Lineære føringer i rustfrit stål er en ideel løsning til f.eks. bilvaskeanlæg og automatiske porte. Disse typer applikationer er udsat for enorme belastninger og kræver robuste komponenter, der kan modstå fugt og snavs. Det samme gælder for skydedøre og lignende konstruktioner på f.eks. skibe.

Kit C-rail

Indvendige løsninger

Selv om lineære komponenter oftest findes i industrielle applikationer, kan denne særlige type lineær føring anvendes til indendørs løsninger som f.eks. flytbare vægge eller forskellige typer skydedøre. Det er en så støjsvag løsning, at den endda er blevet brugt i scenografi til tv-produktioner, hvor det er vigtigt at minimere alle former for forstyrrende baggrundsstøj. Da lineære rullelejer normalt kan modstå både vand og høje temperaturer, kan de også være velegnede til f.eks. brusekabinedøre og låger til brændeovne eller ildspande.

Linear Applications

Fortæl en ven eller kollega: