2023-01-31

Fleraksesystemer af lineære enheder

Evnen til at bevæge sig over flere akser på samme tid er afgørende i automatiseringen af lagersystemer som palleteringsmaskiner og plukkelinjer. Kugleskrue- og remdrevne lineære enheder tilbyder store spændevidder og ekstremt lange aksler. De har høj dynamik, lang levetid og kræver minimal vedligeholdelse.

Tabletæskemaskinen – pick & place

Vores tablet-etui-maskine demonstrerer en typisk pick & place-applikation. Den består af lineære enheder, der bevæger sig over tre akser. En griber fanger tablethylstrene og flytter dem fra et transportbånd til et andet transportbånd.

X-aksen består af en bånddrevet lineær enhed, CTJ, mens y- og z-aksen består af to kugleskruedrevne lineære enheder, CTV. Både CTJ og CTV indeholder også to parallelle, slørfri skinneføringer. De lineære enheder kan nemt kombineres til forskellige multi-akse systemer.

New call-to-action

Spændende projekt med savmaskine

Daniel Stifors, som er sælger hos Rollco, fortæller, at han ude i marken med vores kunder ofte støder på løsninger med fleraksesystemer af lineære enheder. Det gælder både inden for automatiserede løsninger til lager og logistik, samt i forskellige typer maskiner. Han fortæller om et spændende nyt projekt, hvor et tre-akset system af lineære enheder bruges til at save brædder, imens de er i bevægelse. Projektet består af i alt fire lineære enheder.

– Det er første gang, jeg støder på et projekt, hvor materialet bliver bearbejdet imens, mens det er i bevægelse, det er spændende, siger Daniel.

– At købe et system, der involverer flere lineære enheder, kan virke komplekst ved første øjekast. Det er vigtigt, at din leverandør kan hjælpe dig hele vejen. Gode dimensioneringsværktøjer, nem adgang til servicemanualer, og en sælger, der er serviceminded, så er du hjemme, slutter Daniel.

New call-to-action

Eksempler på xyz-applikationer i lagerautomatisering:

  • Lagerelevatorer
  • Pakkestationer
  • Automatiske stablere
  • Palleterende robotter
  • Robotceller
  • Foderenheder

multiaxis

multiaxis_2

multiaxis_3

Fortæl en ven eller kollega: