2023-01-24

Lagerautomatisering med vision-kamera og lineære enheder

Blog_Visionkamera_2

Lagerflows kan blive mere effektive ved at implementere forskellige automatiseringsløsninger. Et eksempel er vision-kameraer, som er fremragende til at kombinere med en eller flere lineære enheder. Sammen kan de automatisere deltrin og derved bidrage til en mere effektiv produktion. I dette blogindlæg fortæller vi dig mere om vision-kameraer i kombination med lineære enheder.

Hvad er et vision-kamera?

Et vision-kamera, eller et vision-system, som det også kaldes, kan bruges som kontrolenhed i mange typer applikationer. Kameraet består af en sensor, der kan aflæse farve, form eller stregkode, og en controller, som videreformidler bearbejdede data. Den indsamlede information kan så styre andre dele af applikationen, for eksempel hvilken position en lineær enhed skal flyttes til. Momenter kan således automatiseres og manuel håndtering reduceres.

New call-to-action

Visionkamera i kombination med lineære enheder

Ved at kombinere et vision-kamera med fx en eller flere lineære enheder, kan der skabes et smart og avanceret system. En sådan løsning kan anvendes i sorteringsmaskiner, pick & place-applikationer eller i formatkonverteringer. I lagerflows kan data fra denne type systemer være af højeste betydning. Implementering af et vision-kamera i en applikation, der håndterer og sorterer varer, kan spare både tid og ressourcer sammenlignet med manuel håndtering. Det kan også reducere antallet af fejl.

New call-to-action

Eksempel på automatiseringsflow

I videoen herunder viser vi en maskine bestående af et vision-kamera, båndtransportører og lineære enheder. Blokkens størrelse registreres af kameraet, og information videregives for at styre den lineære enhed. Den lineære enheds position justeres. Når den næste blok passerer på transportbåndet, optager kameraet dataene igen, og sådan fortsætter cyklussen. Dette illustrerer et forenklet eksempel på et automatiseringsflow.

Fortæl en ven eller kollega: