2023-01-10

Lineære enheder giver strømlinet lager- og værkstedsflow

Blog_QME

I dag er der mange muligheder for at implementere automationsløsninger i lager- og værkstedsflows. Ved at automatisere deltrin kan du blandt andet skabe et bedre arbejdsmiljø og mere effektiv produktion. Vi fortæller dig mere om, hvordan smarte lineære enheder kan forbedre flowet.

Lagerautomatisering i en foranderlig verden

Nutidens lagre og værksteder kan se ud på mange måder. I takt med at e-handel og digitalisering øges, stilles der højere krav til korte leveringstider og mere effektiv produktion. Automatisering kan øge effektiviteten, samtidig med at høj kvalitet og et godt arbejdsmiljø opretholdes. Lagerautomation er et bredt felt, der rummer mange typer af løsninger. Forskellige opgaver og applikationer har forskellige krav – nogle er enkle og nogle mere avancerede. Simple bevægelser og ændringer kan automatiseres ved hjælp af lineære enheder.

New call-to-action

Eksempel på automatiseringsflow

Lineære drev kan findes i en række forskellige applikationer. I videoen nedenfor viser vi et eksempel på, hvordan e QME lineær enhed kan samarbejde med et vision-kamera i et simpelt automatiseringsflow. Denne særlige type lineær enhed er en omkostningseffektiv løsning, da den normalt leveres klar til montering og dermed sparer både konstruktions- og montagetid. Den kan justeres med en kugleskrue eller trapezformet skrue afhængigt af applikationens præcisionskrav. Den lineære enhed justerer sin position baseret på indgående data fra vision-kameraet, i dette tilfælde information om højden af blokkene. Lignende funktionalitet findes inden for eksempelvis e-handelsflows, hvor postpakker skal sorteres efter adresselabel, vægt eller højde. Andre eksempler, hvor lineære enheder af denne type kan bruges, er pick and place-applikationer eller generelt til formatkonverteringer.

New call-to-action

Fortæl en ven eller kollega: