2024-10-08

Rollcos helte: Et tilbageblik fem år senere

Ola, Oskar och Mara från RollcoArbejdsglæde, virksomhedskultur og jubilæum er nogle af de emner, som Oskar, Ola og Maria berører i denne uges blogindlæg. Måske genkender du dem fra Rollcos hjemmeside eller et af vores nyhedsbreve.

Mød Oskar, Maria & Ola

For fem år siden udviklede vi et nyt billedkoncept med temaet "Rollcos helte". Vi ønskede at fremhæve, hvad der gør Rollco unikt – kundefokuserede og engagerede medarbejdere. De, der deltog i billederne, blev hurtigt genkendelige ansigter også uden for virksomheden. Alle dem, der deltog i "Rollcos helte"; Oskar, Ola, Maria, Annelie og Henrik arbejder stadig i Rollco. Vi benyttede lejligheden til at tale med de tre om deres tid her.

Hvem er folkene bag billederne, og hvordan endte de hos Rollco?

Oskar, leder af den tekniske afdeling, har arbejdet hos Rollco i syv år. Han startede som ansat i designafdelingen, hvilket var en stor attraktion for ham.

– Det var bestemt en af de ting, der tiltrak mig. Jeg behøvede ikke at sidde for mig selv, noget mange designere gør.

Ola har været hos Rollco siden 2013. Med en baggrund hos SKF, som tidligere drev en lignende operation i Helsingborg, tog han chancen og startede hos Rollco, da SKF centraliserede til Gøteborg. I dag arbejder han som sælger.

Sælger er også Marias rolle. Hun har været hos Rollco i seks år og har tidligere haft en lignende stilling i en anden virksomhed i industrisektoren.

Rollco Hero Maria
Maria
Rollco Hero Ola

Ola

Rollco Hero Oskar
Oskar
Rollco Hero Annelie
Annelie
Rollco Hero Henrik
Henrik

Virksomhedskultur – Rollcos DNA

Hvordan oplever du virksomhedskulturen hos Rollco?

 

- At arbejde hos Rollco er ikke så firkantet, siger Oskar. Her har du en masse frihed og personligt ansvar.

- En rigtig flad organisation, siger Maria.

- Som kunde er det meget nemt at købe hos os, siger Ola.
Vi er meget hurtige. Kommer en forespørgsel ind om morgenen, kan den ofte behandles og klar til at blive leveret om eftermiddagen samme dag. Det er en del af Rollcos DNA.
Ola tilføjer, at han mener, at det er Rollcos største konkurrencefordel.

- Der kommer vores konkurrenter ikke tæt på, siger han.

Kundeoplevelse ud over det sædvanlige

Ola vil tænke på en begivenhed for nogle år siden.

- Vi fik en henvendelse fra et firma, som vi ikke havde noget tidligere forhold til, fortæller Ola.
At de var kunde hos en af vores konkurrenter var ikke noget, jeg vidste på det tidspunkt.

Ola lavede et tilbud til kunden, som senere blev konverteret til en ordre og sendt fra Rollco samme dag. Allerede dagen efter havde kunden modtaget sin ordre. Han sendte en e-mail til Ola og takkede dem for den hurtige service. Han sagde også, at han stadig ventede på et tilbud fra sin tidligere leverandør, konkurrenten, som endnu ikke havde vendt tilbage til ham. Lignende situationer opstår med jævne mellemrum, siger Ola.

Arbejdsglæde hos Rollco

Hvad sætter du mest pris på ved dine kollegaer hos Rollco?

- Lysten til at løse tingene. Man giver ikke bare tingene videre, man vil gerne hjælpe. Der er et stort engagement, siger Oskar.

Ola sætter pris på den frie atmosfære.

- Det er lige meget, om du arbejder på kontoret eller på værkstedet, det er en familiær atmosfære. Vi sidder altid sammen til frokost og spiser og snakker.
Vi har respekt for hinandens individuelle viden. Der skal alle til for at få det til at fungere, siger han.

- Jeg sætter pris på, at du tør stille spørgsmålstegn ved og sige, hvad du synes, siger Maria. Virksomhedskulturen er at komme med konstruktive forslag og spørgsmål for at udvikle og drive tingene fremad.

 

Mindeværdige begivenheder i virksomheden


Er der en særlig begivenhed i løbet af din tid hos Rollco, som du husker særligt godt?

 

- Sommerfesterne, siger Ola med et grin.

Nej, men seriøst faktisk. Vi har haft mange hyggelige sammenkomster med Rollcos personale, også dem fra andre lande. Det har tilføjet meget til fællesskabet.

 

- En svær ting, der faktisk genererede en masse positive ting i sidste ende, var, da vi havde en stor datafejl i 2019, siger Maria.

Hele virksomheden kom igennem det på en fantastisk måde. Vi var nødt til at gå tilbage til det grundlæggende og bruge papir og blyant, siger Ola. Måden vi gjorde det på, viste, at man sammen kan komme igennem meget svære situationer. Strømmen gennem virksomheden blev tydelig, alt gik fra hånd til hånd. Jeg tror, det har styrket os som virksomhed.

 

2024: Jubilæum 🎉

 

Hvordan vil du fejre din 25-års fødselsdag? 

- Vi skal selvfølgelig holde fest, svarer Ola med det samme.
Alle medarbejdere fra Danmark, Norge, Finland og Taiwan er inviteret til stor fest i Sverige. Så kommer der måske nogle kunder på besøg. Muligvis holder vi et sjovt kundearrangement, når vi ankommer til de nye lokaler.

Tak Oskar, Ola & Maria!

Fortæl en ven eller kollega: