2021-03-04

Sænk omkostningerne med færdigbyggede løsninger til lineære systemer

Linjärenheter

Hvis man udelukkende ser på prisen, når man skal købe komponenter til lineære systemer, giver det ikke det fulde billede af omkostningerne. Selv montagen er en afgørende faktor. Derfor kan færdigbyggede løsninger være en måde at skabe en bedre samlet økonomi på.

Hvordan kan færdigbyggede løsninger sænke omkostningerne ved lineære systemer?

I modsætning til at købe forskellige komponenter og derefter bygge dem sammen til en specifik lineær enhed, er de færdigbyggede løsninger, som navnet antyder, monteret, når de leveres. Fordelen ved dette er, at alt forarbejde, såsom design og tekniske beregninger, allerede er blevet foretaget, og at enheden er optimeret til en jævn lineær bevægelse. Således kan den tid, som man ellers skulle bruge til dette, blive brugt til andre ting.
Selv om en færdigbygget lineær løsning ofte er dyrere i indkøb end hvis man køber bestanddelene separat, kan det altså stadig sænke omkostningerne, fordi monteringstiden bliver kortere. Desuden kan maskinens struktur ofte forenkles både med hensyn til omfang, bearbejdning og præcisionskrav.
Samlet set er det vigtigere at beregne de samlede omkostninger ved løsningen end prisen på individuelle komponenter.

Download vores tjekliste med 10 vigtige spørgsmål

Øg kvaliteten, sænk de samlede omkostninger

En færdigbygget løsning leveres testet og klar, mens alle komponenter er konfigureret til at arbejde problemfrit sammen. Eventuelle problemer med parallelitet, der kan opstå ved montering af individuelle komponenter, er allerede løst, og funktionaliteten er optimeret til de anvendte komponenter. Den færdige enhed er også bedre forseglet og kan bedre modstå snavs, hvilket kan øge dens levetid og reducere vedligeholdelsesomkostningerne. Det betyder, at en færdigbygget enhed kan øge løsningens kvalitet, samtidig med at de samlede omkostninger bliver lavere takket være tidsbesparelsen og den øgede levetid.

Hvornår foretrækkes en færdigbygget løsning?

En færdig enhed har mange fordele set fra et omkostningsperspektiv, selvom den i første omgang kan være dyrere i indkøb. Den fungerer bedst, når konstruktionen ikke har mange specielle krav til ydeevne eller meget specielle specifikationer. Når enheden er færdig, har den nogle begrænsninger med hensyn til for eksempel længde eller hastighed. Hvis man har meget specifikke krav, er det muligt at optimere ydeevnen i en løsning, der er designet med løse komponenter.  
Da den er indkapslet, er den færdigbyggede løsning mere modstandsdygtig overfor snavs. På den anden side er det sværere at se, om den har brug for ekstra rengøring.
Selv om nogle reparationer er enkle og omkostningseffektive at gennemføre, kan en udskiftning af individuelle komponenter i en færdigbygget enhed være besværlig. I nogle tilfælde skal hele enheden muligvis udskiftes, hvilket faktisk kan være den nemmeste udvej.
Om en færdig løsning giver lavere samlede omkostninger end individuelle komponenter må man afgøre fra sag til sag, det er i sidste ende anvendelsesformålet, der er afgørende.

Se vores løsninger

optimer indkob

Fortæl en ven eller kollega: