2020-11-03

Sådan konstruerer du en buet lineær bevægelse på den bedste måde

curviline_blogI de fleste tilfælde sker en lineær bevægelse i en lige linje mellem to punkter eller i en cirkelbevægelse. Men i nogle applikationer kræves der en kombination af lige linjer og kurver i en buet lineær bevægelse.

Hvornår bruger man en buet lineær bevægelse?

Naturligvis findes der ikke buede lineære bevægelser, menDen førstnævnte bruges ofte i forbindelse med forskellige former af transportsystem med præcisionslejer, der transporterer dele ved montering eller kvalitetskontrol. Den anden variant bruges oftest, når noget skal transporteres langs en lige linje, men hvor forskellige bøjninger er nødvendige for at undgå forhindringer.

Download Skinneføringsguiden

Udfordringer ved buet lineær bevægelse

En af udfordringerne ved en buet lineær bevægelse er, at vognen skal kunne bevæge sig både i kurverne og i overgangen til den lige bane. Derfor bruges ofte hjul eller ruller til at styre og støtte belastningen i buede lineære systemer, hvilket ikke kræver så glatte overflader som recirkulerende kuglelejer.

Typisk en skræddersyet løsning

Når kuglelejer bruges i buede lineære systemer, fungerer de bedst til kurver med stor radius. Det er dog det bedste alternativ, når det er nødvendigt med høj belastningsmodstand, stivhed og nøjagtighed.

I de fleste tilfælde er en buet lineær bevægelse skræddersyet til en bestemt applikation. At prøve at konstruere den med standarddele kan være udfordrende, da det ofte er svært at finde dele, der passer netop den radius, der opstår, i det at de har en fast standardradius.

Se produkter til buede systemer

New call-to-action

Fortæl en ven eller kollega:

 

Abonner på vores blog for indlæg direkte til din indbakke.