2022-09-20

Afskærmninger og beskyttelsesvægge

Avskärmningar_skyddsväggar

Advarselsbånd og klistermærker er såmænd fint nok, men der er ofte brug for at skabe et mere sikkert arbejdsmiljø. Afskærmninger og beskyttelsesvægge giver en mere effektiv beskyttelse. De er ofte konstrueret af forskellige typer aluminiumsprofiler med forskellige typer paneler. Der er mange materialer og komponenter at vælge imellem til at skabe den rigtige løsning til din anvendelse.

Stabil og fleksibel ramme

Rammen er normalt fremstillet af aluminiumsprofiler. Der findes profiltyper med forskellige niveauer af materialemængde i tværsnittet. De grovere profiler er bedst egnede til maskinstativer, mens de lettere profiler er velegnede til afskærmninger. Hvis der er behov for rengøringsvenlige overflader, der kan aftørres, hvilket er almindeligt i medicinal- og fødevareindustrien, kan der vælges lukkede profiler, som har helt glatte overflader uden notspor. En af de store fordele ved aluminiumsafskærmninger er, ud over at de er naturligt rust- og vedligeholdelsesfrie, at de er fleksible og nemme at installere. De kan leveres i sektioner og samles og tilpasses på stedet i fabrikken. Konstruktionen kan nemt og sikkert forankres til gulvet med forskellige typer fødder eller beslag.

Materialevalg

Forskellige typer paneler, gitre eller plader monteres i rammen. Trådnet giver en god luftcirkulation, hvilket er en fordel, hvis processen bag afskærmningen genererer varme. Heldækkende paneler er ofte fremstillet af polykarbonat og de er som regel gennemsigtige, så man kan se, hvad der foregår inde bagved. Man skal naturligvis tage hensyn til anvendelsen og f.eks. ikke vælge et materiale, der let splinttre eller går i stykker, hvis det udsættes for stød og slag. Polykarbonat har generelt en høj slagstyrke og kan tåle relativt høje temperaturer. Der findes specielle polykarbonatvarianter, som også har fremragende modstandsdygtighed over for slid og UV-stråling og de fleste kemikalier. Hvis anvendelsen ikke stiller særlige krav til materialet, findes der alternativer, som er genanvendelige og meget miljøvenlige. Nogle gange kan en blanding af materialer være bedst til at opfylde alle krav.

Nem og bekvem adgang

Døre, porte eller skodder kan placeres i alle de vægge, der bygges. Af sikkerhedshensyn skal alle dele, der kan åbnes, ofte være beskyttet af afbrydere eller lignende anordninger. Nogle gange kan det dog være nødvendigt at komme ind bag afskærmningen uden at skulle gennem en dør og uden at strømmen brydes eller alarmen går. Det kan også være, at man har meget store afskærmninger, hvor der sjældent er behov for adgang. I sådanne tilfælde ønsker man måske ikke at installere døre, fordi det betyder, at man også har brug for låse, hængsler, kabler osv.

I stedet kan der ved montering af afskærmningen anvendes en slags ophængningsbeslag, som gør det muligt at løsne panelerne med en sekskantnøgle og dermed afmontere dem, når det er nødvendigt. Upphängning_Illustration

Lyddæmpning

Afskærmninger kan endda også bruges som lyddæmpning, hvis der monteres lydabsorberende paneler i rammene. Lydabsorberende paneler forbedrer lydniveauet og akustikken. Disse typer vægge er også ideelle til kontormiljøer. Da det lydabsorberende panel er fremstillet af tekstil, er det ikke altid egnet til industrielle anvendelser. Det er dog muligt at bruge dem i visse dele af afskærmningerne til at reducere støj, hvæsende lyde, knald osv.

New call-to-action

Fortæl en ven eller kollega: