2020-10-13

Fordele og ulemper ved at bruge færdige lineærmoduler

Blogg_Linjäerenhet

Den, der skal konstruere en applikation for lineær bevægelse, kan enten vælge at konstruere alle moduler selv ved hjælp af løse komponenter eller at bruge forskellige typer færdige lineærmoduler. Der er fordele og ulemper til begge, afhængig af applikationens betingelser.

Fordele ved færdige lineærmoduler

Hvis du vælger at bruge løse komponenter, skal du selv indbygge drevet, men som allerede er på plads, hvis du køber en færdig lineærmodul. Du får det integreret sammen med lineærføringskomponenterne, og ofte er modulen indkapslet, hvilket beskytter komponenterne fra støv og snavs. Et færdigt lineærmodul har en højere indkøbspris, men på den anden side bliver monteringstiden kortere.

Et færdigt lineærmodul er også kalibreret fra starten, hvilket betyder at blandt andet eventuelle parallelitetsproblemer er løste. Desuden får du færdige data om, hvad den kan håndtere, data som du selv skal regne ud, hvis du bygger den selv. Alle færdige moduler har klare data og specifikationer, samtidig som du ikke behøver at dimensionere selv. Du sparer både tid i konstruktionsfasen og ved monteringen. 

Abboner på vores blog

Fordele ved løse komponenter

Fordelene ved løse komponenter er, at du kan konstruere din lineærmodul præcis, som du ønsker den. Der er trods alt et begrænset udbud af færdige lineærmoduler. Har du brug for en meget krævende løsning, bliver det relativt dyrt at bruge færdige moduler.

En omfattende løsning med færdige moduler tenderer også til at blive ret omfangsrig. Hvis du selv vælger at konstruere den ved hjælp af løse dele, kan du skabe en mere kompakt løsning.

Færdige lineærmoduler er ofte indkapslede, hvilket på en måde er en fordel, men også en ulempe. Da komponenterne er indkapslede og skjulte, er det vanskeligt at se, hvis snavs er trængt ind. For eksempel i træindustrien er savsmuld ødelæggende for lineærmoduler, og det er derfor en fordel nemt at kunne både inspicere og rengøre komponenterne.

Se vores produkter

Kontakt Kim på Rollco

Fortæl en ven eller kollega: