2021-03-16

Hvad skal du overveje, når du vælger leverandør af lineære systemer?

_77A5117

Nogle gange opstår der behov for at skifte leverandør af lineære systemer, når den eksisterende leverandør af forskellige årsager ikke længere er i stand til at leve op til de krav, du stiller. Men spørgsmålet er, om du kan vide, om en ny leverandør opfylder de behov og ønsker, du har? Det er selvfølgelig ikke let, men der er nogle ting, du kan overveje, når du vurderer dine muligheder.

Hvordan ser leverandørens lagerbeholdning af lineære systemer ud?

Som indkøber vil du selvfølgelig have en god pris og værdi for pengene. Men mindst lige så vigtigt er det, at leveringen er korrekt, og at du får den til den lovede tid. En måde er på forhånd at danne sig et billede af, om leverandøren kan leve op til forventningerne, ved at finde ud af, hvordan deres lager fungerer. Hvor stort er leverandørens lager af standardprodukter, og hvor befinder lager og produktion sig rent fysisk i forhold til din virksomhed?

En leverandør, der har et mindre lokalt lager med de væsentligste lagervarer, men hvor leverandørens produktionsvirksomhed f.eks. ligger i Asien, har en øget risiko for transportproblemer, hvilket igen kan bringe forsyningssikkerheden i fare.

Download vores tjekliste med 10 vigtige spørgsmål

Hvordan fungerer kommunikationen med leverandøren?

En måde at forsøge at vurdere serviceniveauet og leverandørens formåen er at se, på hvilken måde de kommunikerer. Hvis du får hurtige troværdige svar på dine spørgsmål og hurtig feedback på en anmodning om tilbud, tyder det på, at de har gode rutiner og er en kundeorienteret organisation. Tager det tid, eller hvis du får svar, der tyder på, at de ikke selv har de tekniske kompetencer og erfaringer, kan det være et tegn på, at arbejdsgangen i virksomheden er træg og med en lang afstand mellem teknikerne og kunderne.

Det kan også være en god idé at spørge om, hvordan de arbejder med kunderne til daglig. Får du en dedikeret kontaktperson, og vil de opbygge et internt team, der har kendskab til dine behov?

En anden indikation af serviceniveauet er, hvor villig og vidende den nye leverandør er i form af sammenligninger af andre mærker, og om de kan stille de vareprøver til rådighed, som du efterspørger. Når der skiftes leverandør, er der ofte behov for at finde de tilsvarende produkter af andre mærker, og det er en uvurderlig hjælp, hvis den nye leverandør påtager sig dette arbejde.

Hvilken kapacitet og viden har leverandøren?

Mange gange starter et projekt med fremstillingen af en prototype og i den proces vælges de komponenter, der skal indgå. Det er tit her, at det kan blive aktuelt at finde en ny leverandør. Her lægger man mærke til, hvor vidende leverandøren er, og - måske endnu vigtigere - hvor villige de er til at dele deres viden. Det er vigtigt, at leverandøren kan udvikle løsninger til dig, men lige så betydningsfuldt er det, at de er villige til at udvikle dem sammen med dine teknikere.

Det er også en god idé på forhånd at undersøge, hvilken leveringskapacitet de har. For hvis det efter prøvekørslerne viser sig, at protypen fungerer, vil du naturligvis gå videre og opskalere produktionen med de samme komponenter. Så er det ikke nok, at leverandøren er god til at udvikle og tilpasse sig, de skal også have kapacitet til at kunne levere i større mængder med overholdelse af leveringssikkerheden.

Se vores løsninger

indkob lineaere systemer

Fortæl en ven eller kollega: