2023-06-01

Hvornår skal du bruge en U-skinne?

U-skinnen er en robust løsning velegnet til applikationer, hvor præcision ikke er den vigtigste faktor. Systemet er opbygget til at optage afvigelser i parallelitet, hvilket giver en enkel og fleksibel installation.

Hvorfor vælge U-skinnen?

Leder du efter en holdbar løsning, der også tager tunge belastninger, kan U-skinnen være et passende produkt. Med en vis afstand mellem rulle og skinne har den mulighed for naturligt at afbalancere eventuelle parallelitetsproblemer, hvilket letter installationen.
På grund af dets robusthed er systemet ofte selvbærende. Det vil sige, at U-skinnen ikke altid skal skrues fast til en form for støtte.

Samling af U-skinne

Vi spurgte vores ingeniør Pontus, hvordan man skulle gå frem, når man monterer en U-skinne. Pontus fortalte os, at der er tre forskellige hovedkoncepter for dette:

Med skruer

Skinnerne er som udgangspunkt uden borede huller, men vi kan bore huller i dem, så de kan skrues på, som man gør med mange andre skinneføringer.

Med beslag
Der er tilpassede beslag til U-skinnen. Beslagene spænder skinnen fast, og gør det muligt at ændre eller justere den.

Svejsning

U-skinnen kan svejses. Den er lavet af materiale, der kan svejses. Denne metode kan f.eks. bruges i tårnet på en gaffeltruck. Dér svejser man en ramme af skinnerne. En rationel og stabil tilgang til at få skinnen placeret.

Tips fra Pontus:

  • U-skinnen giver dig et robust alternativ til andre skinneføringer
  • Brug U-skinnen for at undgå problemer med parallelitet
  • Brug skruer, beslag eller svejsning til montering

New call-to-action

Fortæl en ven eller kollega: