2023-12-11

Kim, værkstedslederen, der brænder for både kunder og medarbejdere

Kim verkstadschef på Rollco

En dansk, dyr-elskende værkstedsleder med et brændende engagement. Kim er en af veteranerne i virksomheden med hele 22 år som ansat. Da han startede hos Rollco, var han den første og eneste person, der arbejdede på både lager og værksted. Gennem årene har han og virksomhedens grundlægger været med til at bygge Rollcos lager og værksted til det, det er i dag, 22 år senere.

Navn: Kim Örnfeldt Lodin
Alder: 59 år
Position: Værkstedsleder hos Rollco, Helsingborg
År hos Rollco: 22 år, ansat siden 2000

Hvad laver en værkstedsleder hos Rollco?

Kim har det endelige ansvar for alle de praktiske aspekter af Rollcos lager og værksted. Indkøb af inventar, vedligeholdelse og meget mere. Kim fortæller, at hans største opgave i dag er at tage sig af det personale, han har ansvaret for, i alt 26–30 personer, på forskellig vis.

– Tallet kan variere lidt, da vi ofte tager praktikanter ind og nogle gange har nogle ekstra medarbejdere , siger Kim. Men kort fortalt er det alle, der arbejder på Rollcos værksted og lager i Helsingborg.

Et mandsdomineret miljø, men antallet af kvinder er stigende

– I dag arbejder fem kvinder på Rollcos lager og værksted, fortæller Kim. Vi har en kvinde ansat i forarbejdning, der arbejder som maskinoperatør , to kvinder i vores montageafdelinger og to kvinder på vores lager. Det er en mandsdomineret branche, der blandt andet involverer meget tunge løft, men vi er meget glade, når vi også formår at tiltrække kvinder til jobbet. Andelen af kvinder er steget de seneste år, noget vi aktivt har arbejdet hen imod.

Hvad er det sjoveste ved dit arbejde?

– Det er personalet, svarer Kim uden tøven. Jeg er drevet af at hjælpe mennesker og få dem til at vokse. Hvis man bare har viljen, tror jeg, man kan klare det meste. Og jeg kan godt lide at være der som en støtte og anspore folk til at lykkes med det, de gerne vil opnå.

Hvad synes du kendetegner Rollco?

– Det er en fantastisk virksomhed. Det må jeg sige. Jeg har været her i så mange år og nyder det stadig lige så meget. Det er fantastisk sjovt at have været med fra begyndelsen og bygge det op til det, det er i dag.

Jeg synes personligt, at Rollco står for, at alle skal have et godt arbejdsmiljø. Vi skal have gode kollegaer, folk skal hygge sig på Rollco, et godt fællesskab. Vi hjælper hinanden med at passe på hinanden. Der er en gammel kultur, som sidder lidt i væggene, hvilket er lidt af grunden til, at Rollco er blevet, hvad den er i dag. Det arbejder vi konstant på at formidle til alle nye medarbejdere i takt med at virksomheden vokser. Der kommer en ny kultur, men med de grundlæggende værdier tilbage.

Kunder

I rollen som værkstedsleder kommer Kim ikke særlig ofte i kontakt med virksomhedens kunder. Han er dog kendetegnet ved det kundefokus, der præger Rollco som virksomhed. For ham siger det sig selv, at han altid står til rådighed for at løse et problem, hvis en kunde har brug for det. Han fortæller om en gang, hvor en kunde fra Norge havde et maskinhavari.

– Vi producerede en bearbejdet kugleskrue akut en fredag eftermiddag, og jeg tog skruen med hjem. Da kunden, der var kørt fra Norge, kom sent på aftenen, skulle han selvfølgelig først ind og spise med mig og min kone, inden han vendte hjem igen, fortæller Kim. Der er mange lignende historier...

– Hvis jeg i weekenden bliver kontaktet af en sælger, der skal hjælpe en kunde akut, løser vi det altid, siger Kim.

Fra reklamationssag til reklamekampagne

– For et stykke tid siden var jeg og vores montør Henrik i Jylland hos en dansk kunde. Vi tog dertil, fordi kunden havde udfordringer med vores produkter, en reklamation . Efter at vi havde brugt et par dage på at hjælpe kunden, endte vi med at tage hjem med ordre på endnu flere produkter. Gennem den personlige kontakt, en velbehandlet reklamationssag , blev vores relation til kunden styrket. Kundefokus er alt.

Hvis du skulle arbejde, men uden penge, hvilket job ville du så vælge?

– I en bar på Hawaii eller i Thailand! Det ville have været rigtig sjovt. Dejligt vejr, lev for dagen. Hvis jeg ikke havde brug for penge, ville jeg bestemt stadig gerne arbejde videre. Men det ville have været noget, man gjorde, bare fordi man havde lyst, og måske lidt, når man havde lyst. Jeg tror, jeg ville have passet ret godt ind i en bar i et varmt land.

Fortæl en ven eller kollega: