2023-12-04

Matilda samler aluminiumskonstruktioner hos Rollco

Matilda montör Rollco

Kreativt arbeid er noe Matilda ved Rollcos monteringsavdeling setter pris på. Hun ser også positivt på at jobben hele tiden varierer og det er ofte nye typer konstruksjoner å montere.

Navn: Matilda Holmerin
Alder: 28 år
Position: Montør Alu montage hos Rollco, Helsingborg
År hos Rollco: 1 år, ansat siden 2022

Arbejdsopgaver

I dag arbejder i alt fire personer i alu-montageafdelingen. Matilda er den eneste kvinde men det generer hende ikke. Tværtimod synes hun, det er sjovt og ser det som en udfordring at vise, at kvinder også kan udføre denne type job.

Hendes hovedopgave består i at samle forskellige typer aluminiumskonstruktioner efter tegninger fra virksomhedens kunder. Om nødvendigt borer og skærer hun også aluminiumsprofiler. Nogle eksempler på almindelige produktapplikationer, som Matilda bygger, er aluminiumsstativer, maskinskærme, værktøjsvogne og båndtransportører.

– Nogle gange sker det, at kunden selv står for montagen . I disse sager leverer vi såkaldte ak-kits, hvilket vil sige færdigskårne og borede profiler i de rigtige længder med tilhørende tilbehør som skruer og tilslutninger. Alt bliver nøje opmålt og optalt inden levering, herefter står kunden selv for den endelige montage, fortæller Matilda.

Dette kan være en fordel, hvis du har meget omfangsrige konstruktioner, der kan være svære, eller endda umulige, at transportere i bil.

Det sjoveste med jobbet

– Intet er det samme, alt er unikt. Selvom det er den samme type produkt, er der altid nye designs at arbejde med. Det er udfordrende, og man keder sig aldrig, siger Matilda.

Montering hos kunder

Det sker, at en kollega i arbejdsgruppen bliver sendt ud og hjælpe med montering hos slutkunden. Da Matilda kun har været ansat i virksomheden i et år, har hun endnu ikke haft tid til at tage del i dette, men det er noget hun gerne vil gøre i fremtiden.

– Det havde været sjovt at se, hvor vores produkter ender, og hvad de bliver brugt til. Vi får ofte ikke meget mere information om applikationen end selve tegningen, siger hun.

Udfordringer

Det, Matilda spontant tænker på som udfordrende, er, når tegninger ikke er færdige. Det kan være tegninger fra kunderne eller fra Rollcos tekniske afdeling . Hvis noget er uklart, kan du gå tilbage til kilden og tjekke, hvordan det skal være.

En anden ting, hun har bemærket, er, at der af og til har været problemer med materialemangel relateret til den aktuelle verdenssituation.

– Men ikke at det har været en katastrofe, arbejdet er forløbet relativt smertefrit alligevel, siger Matilda.

Som en, der ikke har arbejdet for virksomheden i lang tid, hvordan vil du beskrive Rollco?

– Jeg tror, det er en virksomhed, der bekymrer sig om sine kunder og vil dem det godt. De forsøger altid at gøre alt for at løse alle situationer på den bedste måde, hvis der opstår et problem.

Det bedste ved at arbejde hos Rollco

– Arbejdet er udfordrende. Her er alle søde og venlige over for hinanden. Der er en rigtig god sammenhæng i hele virksomheden, også mellem kontoret og værkstedet.

Hvis du skulle arbejde på noget, bare fordi det var sjovt, og du ikke havde brug for penge, hvad ville du så gøre?

– Hmm... Svært spørgsmål. Jeg tror, jeg stadig arbejdede på noget lignende. Bruge kroppen og hænderne, men jeg ved ikke rigtig hvad – men noget kreativt.

Fortæl en ven eller kollega: