2024-08-19

Rollcos rejse: 25 års fremskridt og innovation

Toppbild_Henrik_25I år 2024 er Rollco klar til at fejre sit 25 års jubilæum. Det har været 25 fantastiske år, der har budt på en rejse fyldt med konstant udvikling og innovation. Læs om, hvordan det hele startede, og hvordan Rollco er vokset gennem årene til at blive, hvad det er i dag.

Der var engang…

1999, endnu et årti, endnu et århundrede, et helt andet årtusinde. Det var året, hvor Nokia dominerede mobiltelefonmarkedet, og en 3210 var den mest trendy mobiltelefon at eje. Det var også året, hvor Rollco første gang så dagens lys.
Ved at kombinere en god forretningsidé med stor viden inden for automation og salg og derefter krydre den med en stærk drivkraft, blev de første skridt taget mod det, der skulle blive en succeshistorie.Nokia 3210 
I årene der er gået, har både Rollco og teknologien omkring os gennemgået en imponerende udvikling.

Nokia 3210 manglede både WAP (Wireless Application Protocol, den første løsning til at kunne vise internettet på mobiltelefoner, ca. 50.000 gange langsommere end nutidens 4G ) og fremspringende antenne.

1999–2011

I de første fire år var Rollco en del af Rollon-gruppen, i 2004 købte de fire stiftere virksomheden af Rollon og ændrede navn til Rollco. Denne ændring markerede starten på en ekspansiv rejse, hvor Rollco ikke kun øgede sin markedsandel, men også opkøbte virksomheder for at udvide sit produktsortiment.

De første år var Rollco kun aktiv i Sverige og Danmark, men i 2007 fik virksomheden også udvidet til Finland, Norge & Taiwan. Kontoret i Taiwan skabte muligheder for at følge kunder, der flyttede deres produktion til Asien, samtidig med at det gav en platform til at knytte tættere bånd til deres asiatiske leverandører.

Tidslinje Rollco
Tidslinje Rollco

I 2010 blev virksomheden, Svedamo opkøbt og udvidede dermed sin produktportefølje til også at omfatte aluminiumsprofiler. Samtidig var de vokset fra deres lokaler, og hovedkontoret med lager og værksted blev flyttet til en ny, større ejendom på Väla norra i Helsingborg.

2012–2024

I 2012 blev Rollco en del af teknologiløsningskoncernen Addtech. En gruppe, der deler mange af Rollcos værdier, såsom passion for iværksætteri og kundefokus. Den nye ejerskabsstruktur åbnede op for yderligere vækst og udvikling.

I 2016 havde de igen brug for at udvide deres lokaler. Lageret og værkstedet blev udvidet, og tre nye lagerlifte blev installeret for at optimere det nye lagerareal, som nu målte godt 2250 m2.

I 2017 styrkede Rollco sin tilstedeværelse på det danske marked ved at opkøbe Altitech A/S, en dansk virksomhed med speciale i aluminiumsprofiler og maskinstandere. Gennem købet fik de adgang til både lager og værksted lokalt på Sjælland i Danmark, samtidig med at de fik en stor videnbank gennem Altitechs personale, der fulgte med til Rollco.

I 2023 begyndte byggeriet af Rollcos nye hovedkvarter og værksted i Helsingborg, der efter planen skal stå klar til indflytning i sommeren 2024.

2024 – Rollco 25 år

Året 2024 markerer Rollcos 25-års jubilæum, og virksomheden er nu vokset til at omfatte 85 medarbejdere globalt. Den stærke virksomhedskultur, der har drevet virksomheden fremad siden starten, med stor vægt på kundefokus og hurtig service, er fortsat i hjertet af forretningen.

Med et jubilæum i år og nye friske lokaler ser Rollco frem til at fortsætte rejsen mod nye løsninger og muligheder inden for automatisering og lineær teknologi.

Fortæl en ven eller kollega: