2021-07-26

Så let er det at løse dit parallellitetsproblem

Parallellitets- og vinkelproblemer opstår næsten altid i forbindelse med en lineær bevægelse. Derfor tilbyder vi et produkt, der let løser problemet allerede i konstruktionsfasen. Det kombinerer en styrende og en flydende skinne og kan tage op til fire millimeter i parallellitetsvariation.

Hvornår opstår der parallellitetsproblemer?

Ved en lineær bevægelse monteres skinnerne parallelt og i niveau med hinanden. Det er en konstruktion, der skal være meget præcis, fordi det handler om tolerancer ned til hundrededele af millimeter. Parallellitetsproblemer opstår således, når monteringsoverfladerne ikke er helt lige eller stive, og det kan tage lang tid og koste mange penge at få det gjort rigtigt. Derudover forårsager de slid, hvilket igen reducerer levetiden drastisk.

Læs mere om lineære systemere og aluminiumssystemer

En enkel løsning

Ved at konstruere lineærstyringen med en passende kombination af styreskinner, vinkelkompenserende eller flydende skinner får man en effektiv løsning. Men heldigvis behøver man ikke skabe den helt fra bunden. Der fås færdige systemer, såsom Compact Rail, der er designet netop til dette formål. Det håndterer både parallelitets- og vinkelfejl i konstruktioner og reducerer monteringstiden. Med evnen til at håndtere op til fire mm i parallellitetsafvigelse undgås planslibning og reducerer omkostningerne.

Bestil vores prøvesæt

Fortæl en ven eller kollega: