2024-04-25

Sådan justeres båndet på din båndtransportør

justering_bandtransportör

Start med at placere din båndtransportør på den korrekte placering og niveau. Juster derefter båndet, indtil båndet løber lige og er visuelt placeret i midten. Vi har lavet to trin-for-trin videoer, der viser præcis, hvordan processen fungerer.

Kontroller og juster altid under nyinstallation

Når du installerer en ny båndtransportør, er det vigtigt altid at kontrollere og justere båndet på den. Dette bør gøres, da der under transporten kan der ske ting, som blandt andet kan få bæltet til at strække sig.

Båndene på transportører fra Rollco er som standard spændt med 0,3%/meter. Tykke bånd er sværere at spænde, ligesom nogle typer materiale, som kan påvirke procentdelen. Om nødvendigt kan båndet justeres flere gange i løbet af båndtransportørens levetid.

Det rigtige sted og i balance

Før du starter med selve justeringen, skal du sikre dig, at båndtransportøren er placeret på det rigtige sted, og at den er i vater. Mange båndtransportører har justerbare fødder, der kan ændres for at gøre dette. Du bruger så en unbrakonøgle størrelse 2,5 til at foretage selve justeringen af båndet.

Processen for justering af båndet er forskellig afhængig af, om transportøren har ende- eller centerdrev. Vi demonstrerer trin for trin, hvordan du går videre i to instruktionsvideoer.

Spørgsmål du får svar på i videoen:

  • Hvor justerer du båndet et sted?
  • Hvad skal man gøre, hvis båndet stadig ikke er godt, selvom du har justeret det?
  • Hvordan afgør du, om båndet er fuldt justeret?

Endedrev:

Centerdrev:

Fortæl en ven eller kollega: