2021-08-02

Undgå de mest almindelige problemer, når man konstruerer lineære systemer

Det er ikke altid den nemmeste ting at konstruere et lineært system, da der er nogle hyppigt forekommende udfordringer og faldgruber. Samtidig er der nogle ting, man kan drage fordel af og hjælpemidler, der gør det lettere. En af vores egne konstruktører, Oskar Friberg, deler nogle gode tip, der gør arbejdet både nemmere og problemfrit.

CAD-bibliotek

Manglende tilgang til CAD er et almindeligt problem i forbindelse med konstruktionen af lineære systemer

Et af de mere almindelige problemer når man konstruerer et lineært system er manglen på tilgang til CAD-filer, fortæller Oskar.

– Jeg arbejdede tidligere som maskinbygger, og i den forbindelse skete det ofte, at projektet stoppede, fordi jeg ikke kunne komme videre uden en CAD-fil.

Det er vanskeligt at konstruere, og det har tidligere været svært at finde produkter med gode beskrivelser og en CAD-fil. Der fandtes simpelthen ikke noget fuldstændigt bibliotek.

– Det er vigtigt at have adgang til et bredt CAD-bibliotek. Du lægger straks mærke til, hvis en leverandør har lagt kræfter i at opbygge et sådant. For mig som konstruktør er det en stor fordel.

Et klart billede af målsætningerne letter udviklingen

I mange tilfælde har kunden et klart billede af, hvad han vil opnå, men kan ikke visualisere det. Dette billede skal oversættes til en maskinkonstruktion. Med henblik på at gøre udviklingsarbejdet hurtigere er det vigtigt hurtigt at kunne præsentere et koncept, der på en enkel og klar måde viser, hvilke tanker man har gjort sig. Også i dette tilfælde er tilgængeligheden af ​​CAD-filer af stor betydning.

– At give konstruktøren hurtig og nem adgang til CAD-filer gør det i mange tilfælde lettere, mener Oskar. Hvis du nemt kan downloade filer fra et websted uden nogen registreringskrav, faciliterer dette konstruktionsfasen. Det skal være let at downloade filen og indlæse den i sin model, fordi det i høj grad formindsker tidsforbruget inden man står klar med en færdig konstruktion. 

Læs mere om lineære systemere og aluminiumssystemer

Et tidligt prisoverslag kan spare tid

Som konstruktør er det nemt at fordybe sig i projektet. At bruge meget tid på at finde den absolut bedste tekniske løsning. Problemet er, at løsningen måske viser sig at være for dyr og dermed ikke rentabel. Derfor er det en god idé tidligt i projektet at finde en god balance ved at formidle en hurtig prisangivelse.

– Det er meget vigtigt, at man kan få et overblik over, hvad forskellige typer løsninger koster, så man ved, hvad der sammenlignes med, nævnes det af Oskar. Dette bevirker i sidste ende, at man hurtigere får færdiggjort projektet og undgår en lang række rettelser og iterationer. Når din leverandør involveres tidligt i projektet, kan de vejlede dig til den optimale løsning baseret på dine kravspecifikationer. Jeg prøver at arbejde med mine kunder på denne måde, og sætter pris på, når jeg kan samarbejde med mine leverandører på den måde.

Oskar Friberg

Oskars 5 tip til at gøre konstruktionsfasen nemmere

1. Brug standardkomponenter

Start med at gå til din leverandørs websted og få vist, hvilke standardkomponenter der er tilgængelige. Der er ingen mening i at genopfinde hjulet. Har den nuværende leverandør et stort lager? Muliggør webstedet, at det er nemt at læse dette direkte? Så sparer du tid.

2. Brug de færdigheder, der allerede findes

Hos forskellige virksomheder findes der er ofte et solidt kendskab til de områder, vi arbejder med. Udnyt det. De kan give dig anbefalinger og feedback om, hvad der kan gøres mere effektivt eller nemmere. Søg efter en leverandør, der ønsker at fungere som partner snarere end som blot en leverandør.

3. Brug det eksisterende CAD-bibliotek

Undersøg tilgængeligheden af CAD-filer hos sælgeren. Hvis der findes et overskueligt bibliotek, kan man allerede der finde mange løsninger. Et godt CAD-bibliotek er for konstruktører, der samme som en slikbutik.

4. Få hjælp til specialløsninger

Hvis du arbejder med et større projekt og kommer i tidsnød, kan du nogle gange købe konstruktionstimer hos en leverandør. Benyt lejligheden til at drage fordel af deres ekspertise, når det drejer sig om udvikling af specialløsninger. De kender deres arbejdsområde godt og er ofte ikke bange for at påtage sig udfordrende projekter.

5. Dimensioner på en smart måde

Når det drejer sig om dimensionering af en lineær styring, er det ofte tilstrækkeligt med mindre dimensioner, end du havde regnet med. Dobbelttjek med din leverandør, om du virkelig har truffet det rigtige valg. Måske er det tilstrækkeligt med en mindre eller enklere udgave. Din leverandør har tit tjek på dette.

Bestil vores prøvesæt

Fortæl en ven eller kollega: